Restaurering af den historiske Slotfeltlade

Slotfeltlade

Projekttype
Kultur
Kunde
H.K.H. Prins Joachim
År
2011

Den historiske lade Slotfelt ved Schackenborg Gods er blevet restaureret og gjort til omdrejningspunkt for formidling af Møgeltønders historie, kunst og kultur.

Slotfeltlade ligger på kanten til Møgeltønder By og nær Sønderhaven ved selve godset - og i øvrigt nær marsken. Laden blev opført i 1870’erne. Projektet er et led i større helhedsplan for Schackenborg med anlæg af ny p-plads og toiletfaciliteter.

Den gamle lade med den specielle tagkonstruktion, skal totalrenoveres. Laden får igen stråtag og indvendigt skal tegnestuen udvikle et fleksibelt udstillingsrum, der ved hjælp af moderne teknologi fortæller historien om fundet af Guldhornene, Møgeltønder, Schackenborg og Slotsfeltlade. Desuden vil der blive mulighed for skiftende udstillinger og musikalske arrangementer. Tegnestuen har udviklet en lokal terrazzo, bestående af tilslag af store marksten fra området. Terrazzoen bliver støbt i en gang af Peter Bendsen, og vil dække hele det 300 m2 store gulv.

Tre mobile bokse i sort glasfiber møblerer gulvet; indeholdende publikumtoilet, biograf og en digital 360 graders projektering af Guldhornene udviklet af Vizoo.

Til biografen produceres der tre kortfilm om Slotfeltlade, Møgeltønders historie og Schackenborg. Bygningen vil i dagtimerne stå åben for publikum, og lyssætningen, film og visning af guldhornene sker via via sensorer der aktiveres af de besøgende. Lyssætningen varetages af Jesper Kongshaug, og filmene produceres af Hans Wissing. Restaurering af murværk og tagkonstruktion er udført af arkitekt Steffen Søndergaard. 

Slotfeltlade blev indviet april 2011.

Foto C. Capetillo
Foto C. Capetillo
Foto C. Capetillo
Foto C. Capetillo
Foto C. Capetillo
Foto C. Capetillo
Foto P. Bendsen
Foto P. Bendsen
Foto P. Bendsen