"Et af de mest markante transformationsprojekter i Danmark i nyere tid". Realdania.

Maltfabrikken

Projekttype
Kultur
År
2020

Maltfabrikken er Ebeltoft. Et symbol på både byens historie og dens fremtid.

I industrialiseringens tidsalder var S. B. Lundbergs Maltfabrik fra 1861 lokalt set et økonomisk og socialt omdrejningspunkt med produktion af malt til både det øvrige Danmark og det fjerne udland, og fabrikken sikrede flere hundrede lokale borgere beskæftigelse. Produktionen lukkede endeligt ned i 1998 og i snart to årtier har Maltfabrikkens karakteristiske røde bygningsmasse ligget i dvale. Det markante fabriksanlæg hviler roligt og tungt på kanten mellem by og vand med udsigt over Ebeltoft Vig og Mols Bjerge, og det er stadig et vartegn for byen trods de funktionstømte bygninger. Men i 2020 kommer fabrikken igen til at summe af liv 24 timer om døgnet 365 dage om året, for Maltfabrikken skal genoplives og udvikles til et omdrejningspunkt for erhverv, service og kultur. Den bliver rammen om et mangfoldigt miljø, der vil tiltrække og engagere borgere, besøgende samt kreative erhverv og iværksætterere. Det bliver stedet for de mange brugerrettede faciliteter, for børnefamilier, unge, voksne og ældre. Det bliver for de mange turister om sommeren, og især for livskvaliteten og energien i det lokale. Maltfabrikken bliver byens nye mødested. Uddrag fra nymalt.dk

"Et af de mest markante transformationsprojekter i Danmark i nyere tid". Realdania, konkurrencens dommerbetænkning. 

Maltfabrikken realiseres i samarbejde med A. P. Møller Fonden, Realdania, Salling Fondene, Lokale- og Anlægsfonden samt Syddjurs kommune. Budget 150 mio.

Totalrådgiver Praksis, underrådg: Kristine Jensen Landskab, VMB restaureringsarkitekter, Billedkunstner Morten Skovmand og Henry Jensen rådg. ing.